GRISINE CU FAINA DIN SEMINTE DE IN


INGREDIENTE: 

 

250ml apa calduta

150g faina alba

200g faina de in

1 plic drojdie uscata

2 linguri miere

60ml ulei de masline

2 lingurite sare de mare

1-2 linguri ierburi aromate pentru asezonare grisine

 

MOD DE PREPARARE:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 220 C. Pentru aluat, se pune faina impreuna cu sarea intr-un bol incapator. Separat se amesteca apa calduta, mierea, drojdia uscata si se toarna in mijlocul fainii. Se adauga uleiul de masline, se framanta pana la obtinerea unui aluat elastic, care nu se lipeste de peretii vasului si se lasa la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul si-a dublat volumul se intind 2 foi, de aproximativ 1/2 cm grosime. Se stropesc cu ulei, se condimenteaza cu sare si ierburi aromatice. Se taie aluatul in fasii de 1cm si se rasuceste fiecare fasie pentru a obtine grisinele.

Se aseaza grisinele in tava si se introduc la cuptor pentru 10-12 minute, timp in care se intorc o data, pentru a se rumeni uniform. 

GRISINE CU FAINA DIN SEMINTE DE IN, imagine 1