PAINE CU FAINA DE DOVLEAC


INGREDIENTE:

600g faina de grau tip 000

400g faina de dovleac

600 ml apa calduta

50g drojdie proaspata sau 14g drojdie uscata

20g sare

 

MOD DE PREPARARE:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 220 C. Drojdia proaspata se dizolva in 500ml de apa calduta in care am pus inainte o mana buna de faina alba. Se lasa 10 minute sa se odihneasca. In continuare se toarna fainurile si sarea peste plamadeala si se framanta aluatul. Dupa nevoie se adauga si restul de apa. 10 minute de framantat energic sunt suficiente pentru a obtine un aluat omogen, elastic si neted. Se lasa aluatul la dospit 1 ora, la temperatura camerei. Se aseaza in tava si se da la cuptor, se lasa la copt 50-60min (primele 20 min. la 220C, apoi la 180C).

PAINE CU FAINA DE DOVLEAC, imagine 1