Prajitura cu faina de arahide


Faina de arahide NATURIO are o aroma perfecta pentru biscuiti, fursecuri si prajituri. Dupa migdale, arahidele sunt fructul cel mai bogat in vitamina E si in fitosteroli. Faina de arahide se combina ideal cu ciocolata, in prepararea cremelor. Este de asemenea indicat la prepararea smoothie-urilor cu fructe, avand un important aport proteic. In cazul aluaturilor care trebuie sa creasca la copt se recomanda utilizarea fainii de arahide in combinatie cu faina de grau.

 

Ingrediente:

5 oua

65g unt

100g zahar

200g faina de arahide

120g branza mascarpone

1 plic praf de copt

Aroma naturala de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se mixeaza untul cu branza mascarpone pana devine omogen si pufos. Separat se amesteca faina, praful de copt si zaharul, iar amestecul se incorporeaza in pasta de mascarpone cu unt. Se adauga ouale unul cate unul. La final se adauga aroma de vanilie NATURIO.

Daca se doreste, reteta se poate imbunatati dupa gust cu diverse tipuri de alune maruntite sau fulgi de ciocolata. 

Amestecul format se toarna in tava si se introduce la cuptor timp de 50-60 minute sau pana suprafata devine aurie, apoi se testeaza cu scobitoarea. Atunci cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.  

 

 

Prajitura cu faina de arahide, imagine 1