Prajitura cu faina din miez de nuca


INGREDIENTE:

3 oua

115gr faina de nuca

100gr zahar

1plic praf de copt

coaja rasa de la 1/2 lamaie

 

MOD DE PREPARARE:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 175 C. Se amesteca faina cu 1 lingura de zahar si cu praful de copt apoi se separa ouale si se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana cand se obtine o crema in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3min). Se adauga faina, uleiul si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza compozitia. Se bat albusurile pana se obtine o spuma tare (ca la bezele). Se adauga faina, uleiul si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza compozitia. Se bat albusurile pana se obtine o spuma tare (ca la bezele). Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel. Se pune compozitia in tava si se coace la 175 C (sai 155C pentru cuptoarele cu ventilator) timp de 40 de minute. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Prajitura cu faina din miez de nuca, imagine 1