HOME > Indulcitori >

Zahar de Mesteacan

Xilitolul este un compus care se gaseste in forma naturala in fibrele din fructele si in scoarta anumitor arbori de foioase, cum ar fi mesteacanul. Acesta poate fi folosit in alimentatie in acelasi mod in care folosim zaharul alb obisnuit, intrucat are gust si aspect asemanator. Avand aceasi putere de indulcire ca zaharul, se poate adauga la prepararea produselor de patiserie sau pentru a indulci ceaiul si cafeaua, fiind rezistent la temperaturi ridicate. Se foloseste in proportii egale cu zaharul insa este cu totul altfel metabolizat de catre organism fiind recomandat dietelor hipocalorice.
Zaharul de mesteacan are cu aproape 40% mai putine calorii decat zaharul si indice glicemic scazut, putand fi utilizat de catre diabetici deoarece nu produce modificari ale nivelului de zahar din sange. Printre beneficiile aduse de consumul zaharului de mesteacan, care il recomanda ca fiind unul dintre cele mai sanatoase tipuri de indulcitori naturali, sunt:
  • inlocuitor de zahar 100% natural
  • putere de indulcire egala cu cea a zaharului
  • indice glicemic extrem de scazut (7)
  • contribuie la prevenirea carilor dentare deoarece nu poate fi fermentat de microflora bucala
  • este potrivit pentru dietele de slabire reducand pofta de mancare
  • este potrivit pentru persoanele care sufera de diabet