Retete

Gogosi cu ulei si faina de migdale

uleiuri din seminte
Gogosi cu ulei si faina de migdale

Gogosi cu ulei si faina de migdale

1 ou
150gr făină de migdale
150gr făină de grâu
70gr zahar
120ml ulei migdale
200ml lapte de migdale
1plic drojdie uscată (sau 20gr drojdie proaspătă)
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 praf sare

MOD DE PREPARARE:

  • Mixăm oul împreună cu zahărul, sarea, vanilia, coaja de lămâie și laptele de migdale, până la omogenizare.
  • Amestecăm făina cu drojdia și adăugăm jumătate din cantitatea de făină peste amestecul de ou, lapte și zahăr.
  • Adăugăm uleiul de migdale si mixăm până la încorporare.
  • Adăugăm și restul de făină și amestecăm, apoi transferăm aluatul pe blat și frământăm cu ajutorul făinii până când nu se mai lipește de mâini.
  • Lăsăm o oră la crescut, apoi întindem aluatul pe blat și decupăm gogoșile.
  • Se prăjesc iute în ulei de migdale sau se pun pe hârtie de copt în tavă la cuptor (15 min la 160 grade). Cele făcute la cuptor se pot unge cu unt topit când se mai răcesc și presăra cu zahăr.