Retete

Paine cu faina din seminte de dovleac

uleiuri din seminte
Paine cu faina din seminte de dovleac

Paine cu faina din seminte de dovleac

INGREDIENTE:

  • 600g faina de grau tip 000
  • 400g faina de dovleac
  • 600 ml apa calduta
  • 50g drojdie proaspata sau 14g drojdie uscata
  • 20g sare

 

MOD DE PREPARARE:

  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 220 C.
  • Drojdia proaspata se dizolva in 500ml de apa calduta in care am pus inainte o mana buna de faina alba.
  • Se lasa 10 minute sa se odihneasca.
  • In continuare se toarna fainurile si sarea peste plamadeala si se framanta aluatul.
  • Dupa nevoie se adauga si restul de apa.
  • 10 minute de framantat energic sunt suficiente pentru a obtine un aluat omogen, elastic si neted.
  • Se lasa aluatul la dospit 1 ora, la temperatura camerei.
  • Se aseaza in tava si se da la cuptor, se lasa la copt 50-60min (primele 20 min. la 220C, apoi la 180C).