Retete

Prajitura cu faina din miez de nuca

uleiuri din seminte
Prajitura cu faina din miez de nuca

Prajitura cu faina din miez de nuca

INGREDIENTE:

  • 3 oua
  • 115gr faina de nuca
  • 100gr zahar
  • 1plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

 

MOD DE PREPARARE:

  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 175 C.
  • Se amesteca faina cu 1 lingura de zahar si cu praful de copt apoi se separa ouale si se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana cand se obtine o crema in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3min).
  • Se adauga faina, uleiul si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza compozitia.
  • Se bat albusurile pana se obtine o spuma tare (ca la bezele).
  • Se adauga faina, uleiul si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza compozitia.
  • Se bat albusurile pana se obtine o spuma tare (ca la bezele).
  • Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca usor pana se omogenizeaza.
  • Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.
  • Se pune compozitia in tava si se coace la 175 C (sai 155C pentru cuptoarele cu ventilator) timp de 40 de minute.
  • Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

 

Potfa buna!